Щутгарт направи решаваща крачка към оставането в Първа Бундеслига. „Швабите“ спечелиха с 3:1 като домакини срещу Шалке 04 в мач от 31-я кръг на германското първенство. „Кралскосините“ от своя страна изостанаха на шест точки от Борусия Дортмунд в борбата за второто място.

Щутгарт поведе в 23-та минута, когато Дидави центрира от фаул в наказателното поле на Шалке, където Мартин Харник засече топката с глава и я изпрати във вратата на Фарман, който закъсна с намесата си.

Домакините продължиха да играят по-добре и в 37-та минута Какау стреля опасно, но над напречната греда в аут.

Щутгарт бе близо до това да вкара втори гол в 43-та минута, когато Дидави стреля опасно от фаул и насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на Шалке, но Фарман се намеси и изби в корнер.

„Швабите“ удвоиха преднината си в 54-та минута, когато Траоре центрира в наказателното поле на Шалке, където Какау засече топката с глава и я изпрати във вратата на Фарман.

Щутгарт реализира трети гол в 58-та минута, когато Сакай подаде към Харник, който отблизо направи резултата 3:0.

Шалке реализира почетен гол в 69-та минута, когато Горецка подаде към Салай, който с удар от границата на наказателното поле на Щутгарт вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Улрих.

Щутгарт остава на петнадесето място с 31 точки, като вече е с четири повече от Хамбургер. Шалке остава на трета позиция с 58 точки.