Евертън не се отказа от борбата с Арсенал за четвъртото място. „Карамелите“ победиха с 2:0 Манчестър Юнайтед в мач от 35-я кръг на Премиършип, който се игра на „Гудисън парк“. По този начин Евертън записа първи дубъл над Манчестър Юнайтед от 44 години насам. Лейтън Бейнс от дузпа откри резултата в 28-ата минута, а Кевин Миралас довърши гостите с попадение две минути преди края на първото полувреме.

Наставникът на "червените дяволи" Дейвид Мойс се завърна за първи път на "Гудисън Парк", където бе мениджър цели 11 години. Неговият отбор обаче загуби и утежни положението си в борбата за място в Топ 6. "Карамелите" пък се доближиха на една точка от четвъртия в таблицата Арсенал. Този сезон Евертън победи на два пъти Манчестър Юнайтед, след като първата среща между двата тима на "Олд Трафорд" завърши 1:0 в тяхна полза.

Евертън организира добра атака в 9-та минута, когато Рос Баркли стреля, но над напречната греда в аут. В 22-та минута Силвен Дистен с дълъг пас намери Ромелу Лукаку, който свали с глава към Стивън Нейсмит, но той направи сериозен пропуск, след като не успя да порази целта.

Евертън получи правото да изпълни дузпа, след като в 26-та минута Ромелу Лукаку стреля, а Фил Джоунс постави ръката си на пътя на топката. Съдията веднага посочи бялата точка и показа жълт картон на футболиста на Манчестър Юнайтед. Лейтън Бейнс изпълни наказателния удар, като изпрати топката в центъра на вратата.

„Карамелите“ създадоха нова опасност пред вратата на Манчестър Юнайтед в 36-та минута, но Лукаку не успя да засече топката и да я изпрати в очертанията на вратата на Давид де Хеа.

Домакините удвоиха своята преднина в 43-та минута, когато Шеймъс Коулман пусна извеждащ пас към Кевин Миралас, който бе изпуснат от защитата на Манчестър Юнайтед и остана сам срещу Давид де Хеа, след което с лекота го преодоля за 2:0.

Евертън можеше да вкара и трети гол в 77-та минута, когато Кевин Миралас подаде към Нейсмит, а той стреля от воле, но над напречната греда в аут.

Три минути по-късно Коулман подаде към Нейсмит и той отново стреля, но този път Давид де Хеа спаси.

Манчестър Юнайтед можеше да вкара почетен гол в 87-та минута, но Тим Хауърд отрази отличен удар на Уейн Рууни.

Евертън остава на пета позиция с 69 точки и е само на една зад четвъртия Арсенал. Манчестър Юнайтед е седми с 57 точки.