Арсенал постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на „Кейси стейдиъм“ срещу Хъл Сити в мач от 35-я кръг на Премиършип. По този начин „артилеристите“ направиха важна крачка към класиране в топ 4 и спечелване на правото да участват в квалификациите на Шампионската лига. Това е трети пореден успех за лондонския отбор. Две от попаденията за победата на „топчиите“ реализира Лукаш Подолски, а един гол добави Аарън Рамзи.

Хъл Сити започна добре мача и имаше лек превес в първите минути на срещата. Джак Ливърмор подаде добре към Елмохамеди, който стреля, но Войчек Шчесни спаси. Две минути по-късно се наложи вратарят на Арсенал да спася удар на Шей Лонг.

Месут Йозил имаше претенции за дузпа в 11-та минута за нарушение на Елмохамеди срещу него, но съдията подмина ситуацията.

Никица Йелавич стреля опасно от фаул в 14-та минута, но Шчесни се отличи с нова добра намеса и спасяване.

Арсенал организира опасна контраатака в 18-та минута, при която Лукаш Подолски стреля, но Харпър спаси и боксира.

Шей Лонг на два пъти в 21-та минута имаше добри възможности, но не успя да се възползва от тях.

Арсенал поведе в 31-та минута, когато Месут Йозил пусна към Санти Касорла, който веднага продължи към Аарън Рамзи, който бе изведен сам срещу Харпър и с удар покрай вратаря на Хъл Сити вкара за 1:0.

Хъл Сити можеше да изравни резултата в 34-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Арсенал Джак Ливърмор стреля с глава, но топката срещна левия стълб на вратата на Шчесни.

Арсенал наказа Хъл Сити за втори път в 45-та минута, когато Оливие Жиру подаде към Аарън Рамзи, който свали с гърди към Лукаш Подолски, а той с точен удар направи резултата 2:0.

„Артилеристите“ отбелязаха трети гол в 54-та минута, когато Аарън Рамзи стреля, Харпър първоначално спаси, но след това при добавката Лукаш Подолски не пропусна да се разпише за втори път и да направи резултата 3:0.

Харпър направи груба грешка в 64-та минута и подари топката на Оливие Жиру, но той от малък ъгъл, отблизо не успя да вкара, а прати кълбото в напречната греда.

Санти Касорла центрира от фаул в наказателното поле на Хъл Сити, където Пер Мертезакер засече топката с глава, но я изпрати над напречната греда в аут.

Том Хъдълстоун изпробва рефлекса на Войчек Шчесни в 78-та минута с далечен удар, но вратарят на Арсенал успя да плонжира и да избие топката в корнер.

Хъл можеше да отбележи почетен гол в 85-та минута, но ударът на Мати Фрайът бе слаб и Шчесни спаси без проблеми.

Арсенал със 70 точки заема четвърто място в таблицата и изостава с 10 точки от лидера Ливърпул. Хъл Сити е 14-и в класирането.