Сезонът на Левски е провал. Остават само шест двубоя, а надеждите за европейска виза са по-скоро наивност. Изоставането е сериозно, форматът е такъв, че трудно може да се направи поредица от победи.

На „Герена“ се готвят за последни шест срещи. Един специален мач и пет, които в общи линии са между другото. Дербито с ЦСКА е последната възможност за „сините“ да влязат в годината на своя вековен юбилей в прилично настроение. Само победа над „червените“ ще върне малка част от усмивките. След това могат да се правят всякакви експерименти с мисъл за бъдещето. Следващите двубои вероятно трябва да са за младите и тези, които ще останат след задаващата се чистка.

Поради наказания и контузии някои ще пропуснат мача, но ще играят в „контролите“, което е доста нелепо. Естествено, че следващите мачове на Левски след дербито в понеделник отново ще са интересни, защото в първата седмица няма лоши отбори.

Старши треньорът на „сините“ знае какъв сблъсък наближава. Участвал е много пъти в тази среща, а балансът му със сигурност е положителен. Топузаков трябва да подбере точния състав, защото моментът е деликатен. Нужни са единадесет, които могат да се справят с ЦСКА. Играчи с визитки и успехи не липсват. Бастос е очевидна класа, Туре с всичките му кусури има зад гърба си над 100 мача във френския елит, Божинов е безспорен талант, Рамос умее да играе сериозен футбол, стига да не е приключил окончателно.

Победа в последното за сезона дерби няма да промени съществено впечатлението от трагичната година, но поне би била дребна утеха. За Левски ще е истински ценно, ако успее да оползотвори добре времето си до края на сезона. Това е един вид скрита подготовка преди началото на истинската. Сега ще се види кои заслужават втори шанс?